Μήνυμα Προέδρου

Μετά τα όσα πέρασε η κυπριακή κοινωνία μέσα από την οικονομική κρίση και όσα δυσάρεστα ήρθαν στο φως, ελπίζω ότι έχουν πεισθεί πλέον όλες οι πολιτικές δυνάμεις ότι είναι η ώρα για να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Με μεγαλύτερη ευθύνη έναντι του δημόσιου χρήματος και σεβασμό έναντι του δημότη, με λιγότερα συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις. Με αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και για μια σύγχρονη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα έχει στο επίκεντρο της την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και οι εκλογές ανάδειξης σχολικών εφορειών, είναι εκλογές στις οποίες τον πρώτο και καθοριστικό λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Η δύναμη ανήκει στην κοινωνία να αποφασίσει για αυτά που την αφορούν άμεσα και επηρεάζουν την καθημερινότητα της.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σε συνεννόηση με τοπικούς φορείς στον κάθε δήμο και κοινότητα, έχει επιλέξει άτομα ικανά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες.

Άτομα που μοιράζονται το κοινό μας όραμα για το πώς θα πρέπει να εξελιχθεί η τοπική αυτοδιοίκηση.

Φίλες και φίλοι,

Αυτές οι εκλογές διεξάγονται στη σκιά των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Είναι αποδεκτό ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και έχει καλυφθεί μεγάλη απόσταση συμβάλλοντας στην επίτευξη συγκλήσεων σε σημαντικό αριθμό κεφαλαίων.

Η ώρα που η Τουρκία πρέπει να αποδείξει έμπρακτα την στήριξη της με πράξεις προς μια βιώσιμη λύση έχει έρθει. Και αυτό θα κρίνει πόσο κοντά πραγματικά είμαστε στην επίτευξη συμφωνίας για οριστική επίλυση του κυπριακού.

Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες αλλά και καθοριστικές. Καθήκον όλων είναι να σταθούμε στο πλευρό του Προέδρου Αναστασιάδη στην τιτάνια προσπάθεια να απαλλαχτούμε από την τουρκική κατοχή. Αυτός είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος και ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον στηρίζει.

Πολλοί βλέπουν το μέλλον με επιφύλαξη και σκεπτικισμό. Χωρίς να υποτιμούμε τους κινδύνους, εμείς επιλέγουμε να το βλέπουμε με αισιοδοξία και ελπίδα.

Aβέρωφ Νεοφύτου

Πρόεδρος